HOUR CULTURE in the Eurometropolis

Ontmoeting van professionele, culturele spelers in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.


De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai is een Waals-Vlaams-Franse euregio met een oppervlakte van 3500 km2 en maar liefst 2,1 miljoen inwoners.

Honderden culturele spelers dragen er, elk vanuit hun sector en regio, dagelijks bij aan de ziel en verbeelding in de regio. Hoog tijd om deze pool van expertise, van kunst- en cultuurprojecten en van projectmakers samen te brengen rond een grote tafel voor de Eurometropool.

In de geest van de geprezen "tours des fabriques culturelles", die enkele jaren geleden door het Agentschap van de Eurometropool werden georganiseerd, biedt "HOUR CULTURE” de professionele spelers een (her)nieuw(d) initiatief van bijzondere ontmoetingen op bijzondere plekken van de Eurometropool, telkens georganiseerd met de vrouwen en de mannen die er mee het culturele landschap vormgeven.

Het concept is eenvoudig: ontdek op een uurtje een culturele plek of project, maak kennis met de aanwezigen, wissel van gedachten tijdens een gezellig samenzijn en laat je inspireren door nieuwe ideeën en verlangens… Op die manier komen geëngageerde professionelen dichter bij elkaar en ontstaat een netwerk met mogelijk gedeelde (toekomstige) projecten en ambities voor onze grensoverschrijdende regio, als kloppend hart voor een cultureel (mini-)Europa.